Hudi József Bél Mátyás-díjas

Dr. Hudi Józsefnek, a Dunántúli Református Egyházkerület Levéltára vezetőjének a Honismereti Szövetség 2016. július 4-én Makón tartott 44. Országos Honismereti Akadémiájának nyitó ülésén kiemelkedő honismereti munkájáért Bél Mátyás Plakettet adományoztak.

A legmagasabb országos honismereti kitűntetést Debreczeni-Droppán Béla, a Honismereti Szövetség elnöke adta át.

pic_tdsc-0799-kisebb-meret1

A terjedelmes laudáció tartalmazta a történész-levéltáros rövid életrajzát, a tudományos életben, a felsőoktatásban elért eredményeit és a honismereti mozgalomban végzett közel négy évtizedes munkásságát. Külön is kiemelték, hogy számos helytörténeti monográfiát, egyház- és művelődéstörténeti kiadványt írt és szerkesztett, több mint 600 történeti cikke és tanulmánya jelent meg nyomtatásban.

Egyik alapítója és történeti rovatvezetője a Comitatus c. önkormányzati szemlének, alapítója főszerkesztője a Pápai Református Gyűjtemények Acta Papensia c. történeti folyóiratának.

A Veszprém Megyei Honismereti Egyesület elnökeként, alelnökeként, majd választmányi tagjaként eredményesen dolgozott a civil szféra erősítésén.

Aktív vezetőségi tagja a Magyarországi Egyházi Levéltárosok Egyesületének, a Pápai Művelődéstörténeti Társaságnak, szerkesztőbizottsági tagja és szerzője városunk Szélesvíz folyóiratának.

Magas kitüntetéséhez gratulálunk!

Forrás (és képek): http://www.refdunantul.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .