Horváth Adrián kapja idén a Veszprém Megyei Prima Közönségdíjat

A Vállalkozók Országos Szövetsége Veszprém Megyei Szervezete 12 éve osztja ki ezt az elismerést a megye művészei, alkotói, tudósai, sportolói, közművelődésben dolgozó szakemberei közt, magas színvonalú szkamai tevékenységük elismeréseként. A Veszprém Megyei Prima Díjra bárki ajánlható, aki megfelel a kritériumoknak. Minden évben három jelölt kapja meg kuratóriumi döntés alapján az elismerést, s van egy közönségdíj is.

Idén Horváth Adriánt is javasolták a díjra, ő volt az egyetlen pápai kötődésű jelölt. Horváth Adrián sok éven át volt a Légierő Zenekar tagja, 2007-2011-ig karmester-helyettese is. Jelenleg a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma tanára, zeneismeretet és kreatív zenét tanít, de Pápán legtöbben karnagyként ismerik. A város szeretett, köztiszteletnek örvendő fúvószenekarát vezényli immár 2008 óta. Horváth Adriánnak sokat köszönhet a város azért is, mert folyamatosan kutatja a helyi zenei élet múltját, s publikálja is eredményeit. Mindezek mellett idejéből jut még zeneszerzésre, hangszerelésre is.

Érdemeit elismerik a pápaiak, s amikor közzétették, hogy Horváth Adrián is ott van a közönségdíj várományosai között, elindult a szavazatáradat. Összesen 1149 db érvényes voksot kapott, a második helyezett 476 db, a harmadik 454 db szavazatot tudhat magáénak. A Veszprém Megyei Prima Közönségdíjat november 18-án veheti át a tanár-karnagy. Horváth Adrián köszöni mindenkinek, aki őrá szavazott, jó érzés volt érezni a pápaiak támogatását, mondta.

Forrás: http://www.papa-ma.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .