Szőllősy Szabolcs aranydiplomát vehetett át a Corvinuson

Jubileumi Díszoklevél-átadó Ünnepség a Corvinuson

A 2014/2015 évi Jubileumi Díszoklevél-átadó Ünnepségre szeptember 25-én került sor. Az ünnepi eseményen azokat az egykori hallgatóikat köszöntötték, akik a Budapesti Corvinus Egyetem valamely jogelőd intézményében kapták meg diplomájukat. Így az 50 éve végzettek arany-, a 60 éve végzettek gyémánt-, a 70 éve végzettek pedig rubindiplomát vehettek át.

Rostoványi Zsolt rektor úr köszöntő beszédében így fogalmazott: “A mester és a tanítvány viszonyának legszebb megnyilvánulása, amikor az egykori egyetemi hallgatókat – köztük egyetemünk volt oktatóit, kutatóit, vezetőit – a volt tanítványok, az egyetem, a kar vezetői köszönthetik”.

Beszédében arra kérte jubilánsainkat, hogy emlékeiket, tapasztalataikat osszák meg az új generáció tagjaival, annak érdekében, hogy ismerjük és ne pedig ismételjük múltunkat.

Kitért arra is, hogy jubilánsaink számtalan példát láthattak az emberségre és az embertelenségre a 20. századi viharos történelem folyamán, illetve rendkívüli tapasztalatokat szerezhettek arról, hogyan kell helytállni a szakmai életben a tudományok és technológia szédületes gyorsaságú fejlődésének körülményei között. Ezért arra kérte őket, hogy emlékeiket, tapasztalataikat osszák meg ifjú kollégáikkal, meséljenek unokáiknak, családtagjaiknak, ők pedig hallgassák figyelmesen ezeket a történeteket annak érdekében, hogy ismerjük és ne ismételjük múltunkat.

Hozzáfűzte még, hogy a jubileumi díszoklevelekkel köszönetünket fejezzük ki életpályájukért, erőfeszítéseikért, mindazért, amit tettek, és hogy munkájukkal elismerést szereztek hivatásuknak és az alma maternek.

Szívből gratulálunk Szőllősy Szabolcsnak!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .