MEGHÍVÓ

MEGHÍVÓ

2017. január 26-i kaszinónkra, 17 órára

a JMSZK klubtermébe.

Témánk az UTAZÁS.

A kaszinóban – ahogy ez már szólássá vált: mintegy belépőként – mindenki elmondja saját, jól kiválasztott utazástörténetét. (Hogy miért azt, illetve, hogy a skála minél szélesebb legyen, egyeztessünk e-mailben vagy telefonon: 06-1-3831-005 vagy 30-591-71-40.) De lehet beszélni az utazásról valamely szempont szerint, lehet az utazáshoz való viszonyról – ki miért utazik, mi elsődleges számára egy-egy útja során, milyen helyeket választ úti célul, miért stb. Ezek közül azokról az utazásokról vagy utazásfilozófiákról adunk hírt a Szélesvízben, amelyek terjesztéséért, illetve megvalósulásáért tenni gondolunk a jövőben.

Az alkalmon hanganyagot rögzítünk, amelynek szerkesztett változata felkerül a Művelődéstörténeti Társaság honlapjára. Csak úgy, mint kaszinónk 56-os anyaga, amivel még folyik a küzdelem, hogy legépelhető legyen – nem lett jó minőségű a felvétel.

Mellékletként küldöm legutóbbi kaszinónk anyagát, amelyen a várost és a pápai járást képviselő résztvevők mutatták be mások által átvehető, megvalósítható módszereiket. E szövegnek részei, kommentárokkal, a tovább folytatandók kiemelésével kerülnek az alkalomról való híradásként a Szélesvízbe.

Megjelenik ugyanígy az első kaszinó anyaga is – az ott szereplők ajánlásainak felhasználásával: pápai városrészek a városrész-lokálpatrióták leírásában – Gruber Marianna ötlete nyomán; személyekről; akik megszerettették velem a várost – Horváth Andrea példája nyomán. Mindkét témához újabb szerzők jelentkezését várjuk – az elsőhöz kialakult tervek: vasúton túl (Gruber Marianna), Alsóváros, Somlai út (Mátyus Aliz), Tókert (Győri Endréné); egy-egy részhez több szerzővel, esetleg a városrészben lakókkal készített beszélgetések felhasználásával még izgalmasabb anyaghoz jutunk!

Kaszinón való részvételi szándékáról, aki teheti, jelezzen vissza, hogy tervezésünk alapja hozzávetőleges létszámunk lehessen. (Mint tapasztaltuk, bizonyos létszám fölött a személyenkénti 8-10 percet nem tudjuk biztosítani – így az ideális létszám a 10 fő körüli, illetve az írni tudók vállalkozhatnak arra, hogy mondandójukat leírják. Ezeket az írásokat a kaszinót megelőzően – a részvételre visszajelentkezetteknek – elküldjük.)

Köszönettel és szeretettel várva minden már volt és új kaszinótagunkat, a kaszinó szervezői:

Uracs Marianna, a PMtT alelnöke és Mátyus Aliz, a Szélesvíz folyóirat főszerkesztője

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .