Díszvendégként a megyebálon – Ízelítőt nyújtanak Pápa értékeiből, közösségi életéből és turisztikájából

Nagy megtiszteltetés, hogy Pápa díszvendége lehet a megyebálnak, melyen a turisztika, a város, valamint a közösség egyaránt megmutatható, és a programokon keresztül látszik, hogy vannak olyan kulturális és közművelődési területen működő csoportjaink, amik megyei szintű bemutatásra is érdemesek.

Így fogalmazott Unger Tamás, Pápa alpolgármestere a Naplónak nyilatkozva a február 18-án, szombaton 19 órától rendezendő megyebál kapcsán. Az események a megyeháza Szent István-terme ad otthont Veszprémben. Az esemény fővédnöke Kövér László, az Országgyűlés elnöke, a védnöki posztot pedig Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, területi közigazgatásért felelős államtitkár tölti be. A bál díszvendégének az idei esztendőben Pápa városát választották.

Unger Tamás kiemelte, a nívós eseményre olyan prog-ramokkal készül Pápa, amelyek hűen jellemzik a város életét. – Horváth Adrián, Pápa Város Fúvószenekarának karnagya tavaly Veszprém megye Prima Közönségdíjasa lett, így magától értetődő volt, hogy a nagy népszerűségnek örvendő fúvósok szerepeljenek ezen a rendezvényen. Ők körülbelül félórás koncertet adnak rögtön a bál elején – ismertette Pápa alpolgármestere.

A város az Esterházy-kastélyhoz kapcsolódó fotózással is készül a megyebálra

Mint mondta, még a megyebál tavalyi díszvendége, Sümeg városa hozta az ötletet, hogy a vacsora ideje alatt kamarazenekar biztosítson hangulatzenét, ennek nyomán idén a karzatról a Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont Kamarazenekara vidám, klasszikus zenét szolgáltat az ízletes ételek mellé. Unger Tamás hozzátette, emellett az arany minősítésű Vadvirág Néptáncegyüttes szintén fellép majd a rendezvényen, hiszen Pápához ugyancsak szorosan kötődik ez az együttes és maga a néptánc.

– A program további ré-szében a Pápai Musical Stúdió rövid, félórás tánczenei klasszikusokból álló műsort ad majd. Az ő szerepük lesz az is, hogy ráhangolják a bálozókat a táncra. A Pápai Musical Stúdió ugyanúgy messze földön ismert formációja a városnak, ezért úgy gondoltuk, felkérjük őket, hogy szerepeljenek az eseményen, amire természetesen szívesen igent mondtak – magyarázta az alpolgármester. Hozzáfűzte, ezenfelül a város az Esterházy-kastélyhoz kapcsolódó fotózással is készül az eseményre, Tornai Tamás borász pedig borkóstolót tart majd, ezzel is erősítve a szállóigét, miszerint Pápa a somlói bor városa. Unger Tamás elmondta, a rendezvényen egy rövidfilmet is vetítenek, mely részben légi felvételek segítségével madártávlatból mutatja be a barokk várost, különös tekintettel az olyan turisztikai látványosságokra, mint az Esterházy-kastély, a Várkertfürdő és a Kékfestő Múzeum. Az alpolgármester rámutatott, az igencsak színvonalasnak ígérkező est hangulatának meg-alapozására is nagy figyelmet fordítottak, ezért a Szent István-terem bejárata előtt az érkező vendégeket zászlóforgatók és tűzzsonglőrök várják majd.


A bál fényét Pápa Város Fúvószenekarának muzsikája ugyancsak emeli majd
Fotó: Polgár Tibor, Pápai Platán Nonprofit Kft.

A különleges estélyre több cég, vállalkozás teljes asztalokat igényelt, és fogynak az egyénileg vásárolható jegyek is. Aki szeretne részt venni az idei megyebálon, a Napló ajkai, pápai, tapolcai és veszprémi ügyfélszolgálati irodájában vásárolhat jegyeket, illetve jelezheti igényét a megyebal@plt.hu e-mail címen.

Vallner Bettina

Forrás: https://veol.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .