Leköszönt a pápai művelődéstörténeti társaság elnöke

Pápa – Megsokasodott szakmai teendői, időhiány miatt lemondott a Pápai Művelődéstörténeti Társaság elnöki posztjáról Horváth Adrián, a közismert karnagy. A társaság élére márciusban választanak új vezetőt.

A Pápai Művelődéstörténeti Társaság múlt csütörtökön tartotta éves közgyűlését a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ emeleti előadótermében. Az összejövetelen Horváth Adrián elnök bejelentette lemondását, utódjáról márciusban tisztújító közgyűlésen döntenek a tagok.

– Mozgalmas év volt a tavalyi, sok dologba bele tudtunk vágni. Módosítottuk az alapszabályunkat, elindítottunk egy értéktár-bemutatást, ami talán a kaszinózás révén kissé háttérbe szorult. A kaszinókhoz jó témákat találtunk, ezt a közösségi kezdeményezésünket érdemes továbbvinni – nyilatkozta a 2016-os évet összegezvén Horváth Adrián. A közismert karnagy, zenetanár megsokasodott teendői miatt köszön le a társaság éléről.

– Nem titok, hogy idén szeretném megpályázni a Bartók Béla Zeneiskola igazgatói állását, amire szeretnék felkészülni. Beiratkoztam a Debreceni Egyetem karmesteri mesterképzésére, ahol biztosan sokat kell majd tanulni. Továbbá a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség elnökségi tagjaként pedagógusminősítéseken is részt kell vennem. Jobban jár a társaság olyan elnökkel, aki több idővel rendelkezik – indokolta lemondását, egyúttal beszámolva közeljövőbeli elfoglaltságairól.

A közgyűlésen a 2016. évi pénzügyi beszámoló után Baloghné Uracs Marianna alelnök ismertette a társaság által tavaly életre hívott kulturális kaszinók tapasztalatait.

– Örülünk, hogy megfelelő formát találtunk a tevékenységeinknek, folyamatok elindításához. Egy kulturális hagyományokban, értékekben, művészeti alkotásokban gazdag városban élünk, de valahogy nem érnek össze a szálak. Jó lenne a megbúvó erőforrásokat, a sok értékes embert tettre buzdítani, lehetőséget adva tudásuk, képességeik kibontakoztatására. Valamint szeretnénk ebbe a tevékenységbe bekapcsolni a fiatalokat, a feltörekvő nemzedéket is – fogalmazott az alelnök, aki felszólalásában méltatta a Szélesvíz című pápai folyóiratot is.

A leköszönő elnök röviden szólt a Pápai Művelődéstörténeti Társaság egyre látogatottabb weblapjáról, valamint vázolta a 2017-es célkitűzéseket, feladatokat. Így a kaszinók alkalmain és az utazás témájával tovább dolgoznak.

Horváth Adrián továbbra is tagja marad a társaságnak, illetve a honlap működtetését is vállalja.

Laskovics Márió

Forrás: https://veol.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .