Új elnökséget választott a Pápai Művelődéstörténeti Társaság

A Művelődéstörténeti Társaság 1988-ban alakult meg Budapesten, hogy összefogja a Pápához kötődő értelmiségieket, később alakult pápai szekció is. A közösség számos kiadvánnyal jelentkezett az évek során, többek közt konferenciák anyagát, helytörténeti kutatások eredményeit gondozták. E mellett a város történelméhez, kulturális értékeihez kötődő rendezvényeken is jelen vannak a tagok. 2015 novemberében a Pápai Művelődéstörténeti Társaság új elnöke Horváth Adrián karnagy, zeneszerző, az alelnök Baloghné Uracs Marianna, az NMI akkori irodavezetője, a titkár pedig Péterváry-Szanyi Brigitta, a Gróf Esterházy Károly Múzeum régésze lett.

Horváth Adrián lemondott az elnöki tisztségről, de tag marad

Az elmúlt közel másfél évben a társaság elindította a Pápai Kaszinót, s a helyi értékeket bemutató előadássorozatot is szervezett. Nőtt a tagság létszáma is. A februári közgyűlésen azonban Horváth Adrián bejelentette, hogy lemond az elnöki tisztségről. A Refiben tanít, mellette Pápa Város Fúvószenekarának karnagya, s mint mondta, szeretné megpályázni a Bartók Béla Zeneiskola igazgatói posztját, valamint jelentkezett Debrecenbe egy karmesteri mesterképzésre, így arra is készülnie kell. Természetesen továbbra is a Pápai Művelődéstörténeti Társaság tagja marad, s vállalta a közösség honlapjának kezelését is. A közgyűlésen lemondott tisztségéről Péterváry-Szanyi Brigitta és Baloghné Uracs Marianna is.

Baloghné Uracs Marianna az új elnök

Horváth Adrián lemondását sajnálattal vette tudomásul a tagság, helyére új elnököt a mai tisztújító közgyűlésen egyhangúan választottak Baloghné Uracs Marianna személyében, aki az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Kft. területi koordinátora. Mindenekelőtt megköszönte Horváth Adriánnak, hogy a nagymúltú szervezetet új pályára állította, elindította azokat a folyamatokat, melyeknek köszönhetően zökkenőmentesen tud működni a társaság. Mint mondta, reméli, hogy szakmai tudásával, ismereteivel sokat tud tenni a Pápai Művelődéstörténeti Társaságért.
A társaság új alelnöke Mátyus Aliz író, szerkesztő, titkára pedig Sós Mari, a Szarvaskör Egyesület elnöke lett – szintén egyhangú szavazással.

ha

Forrás: http://papa-ma.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .