400 diák szavalt együtt a költészet napján

Idén ünnepeljük Petőfi Sándor: A borozó című verse keletkezésének 175.évfordulóját. Az alkotás 1842 áprilisában íródott Pápán. Ezen jubileumi évforduló kapcsán szervezett Lampért Gábor közös szavalást a város közép-és általános iskolásainak, az Esterházy-kastély előtt álló Petőfi-szoborhoz a magyar költészet napján.

Az egykori híres pápai diáknak ez volt az első nyomtatásban megjelent verse.

Lampért Gábor szervezőtől megtudtuk, a közös versmondás örömének megélésén túl az irodalom szépségének bemutatása is célja volt a rendezvénynek.

A programon négy középiskolából érkeztek diákok, a Türr István Gimnáziumból, a Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiumából, a Gróf Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskolából és legtöbben a névadó, Petőfi Sándor Gimnáziumból, valamint két általános iskola is képviseltette magát a szavaláson, a Szent István Római Katolikus Általános Iskola és a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola is. A programon Áldozó Tamás polgármester és Kerecsényi Zoltán önkormányzati képviselő is részt vett.
A diákok rendkívül örültek a kezdeményezésnek, s lelkesen szavalták együtt a verset.

Babos Petra

Forrás: http://www.papa-ma.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .