Elbocsátó szép üzenet – Passiójátékkal ünnepeltek Pápán

Az idén a magyar költészet napjára esett a helyi református középiskola húsvétra hangoló ünnepsége, amelyen a diákok irodalmi műsorral keltették életre Jézus szenvedéstörténetét.

A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma régóta ápolja azt a hagyományt, hogy a két legnagyobb keresztény ünnep, a karácsony és a húsvét előtt kibocsátó ünnepséggel, s ezáltal lelki üzenetekkel ereszti szünidőre diákjait.

Vadász Márta, a Refi vezető vallástanára, és a műsorban szereplő diákok egy része Fotó: Laskovics Márió

A református templomban kedden tartott rendezvényen kilenc tanuló irodalmi passiójátéka által emlékezett meg közösen az iskola Jézus kereszthaláláról és szenvedéstörténetéről – tudtuk meg Vadász Márta vezető vallástanártól.

Mivel idén a rendezvény a magyar költészet napjára esett, a műsort összeállító pedagógus kifejtette, a vallás és a költészet ugyanarról a tőről fakad, miszerint mindegyik az élet nagy kérdéseire (Miért élünk? Mi a szenvedés? Mi az értelme? Van-e élet a halál után?) keresi a választ. Továbbá az életünk és a Biblia eseményei is keresztezik egymást.

A kilencedikesek énekükkel járultak hozzá a rendezvényhez Fotó: Laskovics Márió

– Jézus szenvedéstörténetének eseményei, a kiszolgáltatottság, az elárultság, a magára hagyatottság a mi számunkra is ismerős élethelyzetek – fűzte hozzá Vadász Márta.

Az egész iskola részt vett a lélekemelő kibocsátó ünnepségen Fotó: Laskovics Márió

A műsorban bibliai igeversek, illetve ezekhez illő, a magyar irodalomból, többek között Szabó Magdától és Pilinszky Jánostól vett versek, gondolatok hangzottak el, valamint a kilencedik osztályosok énekeltek a lélekemelő eseményen.

Laskovics Márió

Forrás: https://veol.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .