A nyiladozó hit kis művészi virágai

Őszinteségük és szépségük miatt az Ökumenikus Nap rajzversenyére beérkezett minden egyes pályaművet kiállították a katolikus iskola aulájában.

Megnyílt a pünkösdhétfőn rendezendő VII. Ökumenikus Nap rajzversenyére beérkezett pályázati alkotások tárlata hétfőn a Szent István Római Katolikus Általános Iskola aulájában. A megnyitó ünnepségen Gombásiné Takács Gyöngyi igazgató köszöntötte a megjelenteket, majd Salgó Ferenc kanonok-plébános beszédében az ökumenikus nap idei mottójáról, a rajzpályázat témájáról, a forrásról beszélt.

– A Szentírásban a víz sokszor fordul elő. Az élő víz a kegyelem forrását jelenti, a Jóistentől fakad, árad, s akárcsak a teremtett világ többi értéke, üdítő kincs a számunkra. A lelkünknek is szüksége van Isten felüdítő kegyelmére – húzta alá.

A megnyitón az Allegro AMI két gitáros növendéke fellépését követően Kerpel Péter művésztanár, a zsűri egyik tagja értékelte a kiállítást. Mint mondta, a rajzok és a festmények azt mutatják, mindegy, hogy melyik keresztény felekezet felől közelítünk a teremtett világhoz, a lényeg ugyanaz. A Biblia példázatai kifogyhatatlan forrást jelentenek, fantasztikus gazdagság és sokszínűség jellemzi a tárlatot. Érdemes rácsodálkozni, hogy a gyerekek ugyanazokra a felvetésekre mennyire különböző vizuális választ adnak: míg a kicsik képei tele vannak derűvel, virágokkal, lepkékkel, szivárvánnyal, addig a nagyobbakéi egyre mélyebb gondolatiságot, lelki átélést, művészibb erőt tükröznek.

Mint megtudtuk, az alsó tagozatosok kedvenc bibliai történetüket rajzolták le, a felsősök öt vizes történetből választhattak. Összesen 151 pályamű érkezett a felhívásra, többféle vallási felekezetű diáktól. A legjobb alkotásokat az ökumenikus napon hirdetik ki és jutalmazzák.

Laskovics Márió

Forrás: https://veol.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .