Szórakozva, mégis karitatívan a kárpátaljai magyarokért

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) pápai csoportja által vasárnap a Malom-tónál megszervezett jótékonysági családi napon közel 350 ezer forint adomány gyűlt össze.

Az immár harmadik éve megrendezett családi napon befolyt összeget a Kárpátaljai Ferences Misszió, kisebb részét pedig a pápai Szent Anna-plébánia karitatív munkájának támogatására fordítják.

Az esemény napsütéses időben a Rocker’s Band koncertjével indult, majd a megnyitó keretében Bali István elnök elmondta, öröm számukra, hogy sokan eljöttek a rendezvényre, illetve többen támogatójegy vásárlásával járultak hozzá a nemes célhoz. Majd a magyar bölcsődéket, óvodákat, iskolákat, egészségügyi intézmények is támogató misszió vezetője, Magyar Gergely nagyszőlősi plébános az ukrajnai helyzetről informáló, szívhez szóló levelét Mezei Zsolt titkár olvasta fel.

– A megdrágult gáz sokaknak elérhetetlen luxus. Télen sokan élnek rosszul, vagy sehogy sem fűtött házban. A gyér fizetésekből épphogy megélnek. Sokan élnek betegen, mert a gyógyulást nem tudják megfizetni. Egyre több gyermek nevelkedik csonka családban, mert a szülők külföldön kénytelenek dolgozni. A Nagyszőlősi Szociális Karitatív Központ naponta 180 ember számára biztosít meleg ételt, illetve 220 családot támogat rendszeresen pénzzel, tűzifával, gyógyszerekkel, tanszerekkel, ruhaneművel – idézte. Ezt követően Reisz Pál sümegi ferences szerzetes mesélt a Kárpátaljai misszió során szerzett élményeiről, tapasztalatairól.

– Keveset tudunk a nem Európai Uniós tagországokban élő honfitársainkról. Fontos a szolidaritás, hogy vállaljuk, segítünk az elesetteken. Ez a kereszténység tanításai között is szerepel, de tanítás nélkül is minden jó emberben ott van a segítségnyújtás szándéka – mondta köszöntőjében Kovács Zoltán államtitkár, országgyűlési képviselő, aki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke mellett az esemény védnöke volt.

A beszédek után a tapolcai Fonográf emlékzenekar csapott a húrok közé, majd a pápai Főnix zenekar szórakoztatta a közönséget, miközben a látogatók kézműves foglalkozáson, tombolán vehettek részt, játszhattak, gulyáslevest ehettek, vagy csupán elmerülhettek a tóparti helyszín idillikus nyugalmában.

Laskovics Márió

Forrás: https://veol.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .