Ilyen lesz a Múzeumok Éjszakája Pápán

Számtalan programlehetőség közül csemegézhetnek június 24-én, szombaton a Múzeumok éjszakája alkalmából a kikapcsolódni vágyók.

Az öreghegyi kilátóhoz 18 és 24 óra között várják az érdeklődőket, akik megtekinthetik az egykori lokátorállomással kapcsolatos tárlatot, kémlelhetik a csillagokat, gyönyörködhetnek a város fényeiben, valamint megnézhetik a jurtakiállítást.

A pápai Esterházy-kastélyban 18 órától éjfélig tárlatvezetés, barokk ruhás fotózás, gyermekbirodalom, kastélyjáték, valamint Nemcsics Antal festőművész állandó tárlata gazdagítja a programot. Emellett a látogatók a kézműves műhelyben ajtódíszeket barkácsolhatnak és boszorkánypogácsát süthetnek, továbbá a kedvet érzők megtekinthetik a Salvador Dalí-kiállítást is. 22 órától pedig Szent Iván-éji mágia és varázslat ejti rabul a kastélyudvaron tartózkodókat.

A Kékfestő Múzeumban ugyancsak 18 órától veszi kezdetét a kaland. Itt Kormos Anett humorista műsorát hallgathatják meg a múzeum látogatói, emellett bohóc-show és interaktív nyomozójáték gondoskodik a szórakozásról. A vendégek megoldhatják az éjkék medalion rejtélyét, megtekinthetik a múzeum kiállítását, továbbá kemencében sült finomságokat fogyaszthatnak. A Kékfestő Múzeumban fellép a Pápai Református Kollégium Tánc-Lánc Művészeti Alapiskolája, valamint az est megkoronázásaként a Freedom Zenekar ad koncertet.

A Pápai Református Gyűjtemények szervezésében a Március 15. téren található református könyvtárban 16 és 20 óra között az egyiptomi koporsót és a múmiát, Petőfi Sándor és Jókai Mór emlékeit, valamint a Baldácsy-metszetgyűjteményt tekinthetik meg a vendégek. A Fő utcán lévő református ótemplom felújított épületegyüttesének ünnepélyes átadását 21.30-tól tartják. A résztvevőket Steinbach József püspök, Köntös László gyűjteményi igazgató, valamint Venczel Csaba önkormányzati képviselő köszönti. A felújított ótemplomot és a parókiaépületet Mezei László, a város főépítésze mutatja be.

Vallner Bettina

Forrás: https://veol.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .