Klasszikus és extravagáns – Képzőművészetis diákok alkotásaiból nyílt kiállítás Pápán

Tehetséges grafikus és festő tanszakos növendékek változatos alkotásaiból nyílt kiállítás a református gimnáziumban.

A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma tanévzáró istentiszteletét követően kiállítás nyílt a grafikus és festő diákok alkotásaiból az iskola dísztermében. A tárlatot Kerpel Péter művésztanár mutatta be, majd megnyitotta a jelenlévő képzőművészeti tagozatos növendékek és szüleik előtt.

Mint mondta, a kiállítás anyagát az idei tanév év végi értékelése alapján válogatták ki, tehát évfolyamonként, osztályonként a legizgalmasabb, legszebb munkákból áll. A végzősök művei nem kaptak helyet, mivel ők majd külön tárlaton mutatják be alkotásaikat.

A képzőművészeti tanszakok vezetője megjegyezte, a nebulók nagy örömmel, odaadással, sok időt rászánva, jobbnál jobb képi lehetőségeket megvalósítva alkotnak, valamint a tanárok instrukciói hatására egyre felszabadultabbá válnak. Külön ajándék, hogy a világból ránk zúduló információ- és képáradatból valamennyit sikerül a krisztusi tanításon átszűrni, noha születnek extravagáns megoldások is.

A változatos tárlaton láthatóak klasszikus technikával készült, különböző stílusirányzatú olajfestmények, ikonok, továbbá rajzok, rézkarcok, metszetek, nyomatok, valamint szürreális, expresz-szív munkák és kollázsok.

A megnyitón népdalokat énekelt Punk Gabriella és Széles Renáta. Az évzáró végén Tóth Gábor Sándor, az édesapjáról elnevezett A. Tóth Sándor Alapítvány elnöke elismerő okleveleket és ajándékokat adott át a legkiválóbb művészpalántáknak.

Laskovics Márió

Forrás: https://veol.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .