Evezz Jézussal! – Hittantábort szervezett a Szent Benedek-plébánia

A bibliai vizes történetek feldolgozásával, sok közösségi játékkal, sportolással, kézműves foglalkozásokkal, akadályversenyes kirándulással telt a Szent Benedek-plébánia hittantábora.

A Szent Benedek-plébánia múlt héten tartotta hatodik alkalommal ötnapos hittanos táborát a ferences kolostor épületében s udvarán negyven gyermek és nyolc felnőtt, valamint tíz közösségi szolgálatos diák részvételével. Az idei központi téma a víz volt, melyhez sok bibliai történet kapcsolódik.

Üde színfolt egy középiskolai kémia-hittan szakos tanár látogatása, irányításával különböző kísérleteket próbálhattak ki a gyerekek, például az égő csipkebokrot vagy a kőtáblák kiégetését idézték meg – tudtuk meg az egyik szervezőtől, Steinerné Czihlár Helgától.

Mint mondta, minden reggel bábjátékkal, közös énekléssel, imádsággal kezdődött, majd az adott napi történet – többek között a Vörös-tenger szétválasztása, Jónás és a cethal, a csodálatos halfogás – feldolgozása és az ahhoz kapcsolódó közösségi játékok, kézműves foglalkozások következtek. Az ebédet követően sporttevékenységeken vehettek részt a lurkók: volt méta, floorball, íjászkodás, de játszottak például Káosz nevezetű interaktív társasjátékot is. Az uzsonna után kiscsoportos beszélgetéseken osztották meg aznapi tapasztalataikat a csoportvezető felnőttek irányításával, majd közösen zárták a napot.

– Evezz Jézussal! volt a tábor mottója. Ezért készítettünk egy hajót a falra, amire az összes résztvevő gyermek fényképét kiraktuk. Ez – akár az egyházat jelképezve is – azt szimbolizálja, hogy együtt, egy hajóban evezünk – fűzte hozzá a pedagógus, akinek három gyermeke segítőként, egy pedig táborozóként vett részt a hittantáborban.

Pénteken busszal a tapolcafői forráshoz kirándultak, ahonnan akadályverseny keretében az attyapusztai kármelita rendházhoz gyalogoltak. Az ottani kápolnában imádkoztak, énekeltek. Vasárnap a tókerti plébánián tartották a táborzáró szentmisét, amelyen a legjobb pillanatokból fényképes prezentációt láthattak a hívek.

Laskovics Márió

Forrás: https://veol.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .