Irodalmi és történelmi barangolás – A pápai Evangélikus Általános Iskola diákjai négy napot tölthettek Erdélyben

A Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola huszonkét hetedikes diákja három kísérővel pályázati támogatással töltött négy napot Erdélyben május végén.

Az első napon a nagyváradi Szacsvay Imre Általános iskola diákjaival találkoztak, illetve a városnézés során felkeresték az Ady-emlékhelyeket is.

Az éjszakát Nagyszalontán, a dévai Szent Ferenc Alapítvány Béke királynője Gyermekvédelmi Központjában töltötték. A közös vacsora, ismerkedés, és játék után átadták az otthonnak a pénz- és élelmiszer adományt, tisztítószereket, amiket a tanév során gyűjtöttek a számukra. A második napon a helyi Arany János Elméleti Líceum hetedik osztályosaival közös irodalomórán vettek részt.

A helyi diákok Arany Jánosról, a pápaiak Petőfi Sándorról tartottak prezentációt, majd közös játékkal zárult a délelőtt. Délután a gyermekotthon lakói kalauzolták a pápaiakat Nagyszalontán, többek között megnézték a Csonkatornyot és az Arany-portát, azóta is tartó szoros barátságok szövődtek a gyerekek között.

Éjjel már Kolozsváron aludtak, ahonnan a következő napon a tordai sóbányához, valamint a Tordai-hasadékhoz kirándultak. Délután pedig a kolozsvári evangélikus gyülekezet fiataljaival nézték meg a várost.

A befejező nap programjai közt múzeumlátogatás, és az ortodox templom megtekintése szerepelt, továbbá hazafelé jövet megtekintették még a körösfői református templomot és a Király-hágót. Végül sok élménnyel gazdagodva tértek haza – tudtuk meg Szücs Gábor igazgatótól.

Laskovics Márió

Forrás: https://veol.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .