TermészetTudósok Társasága Pápán

A Gyurátz Ferenc Általános Iskola legutóbbi tanévében a Nemzeti Tehetségprogram egymillió forintos támogatásából TermészetTudósok Társasága (TTT) néven természettudományos szakkört szervezett heti két órában húsz felső tagozatos diák számára.

A foglalkozásokat Békefiné Fodor Helga biológia-, illetve Hajas Ildikó földrajztanár tartotta többek között a következő témákban: csillagászat, kontinensek kialakulása, földmozgások, az időjárás, a víz körforgása, környezetvédelem, gyógynövényismeret, elsősegélynyújtás. Ezek legtöbbjéhez terepgyakorlat is tartozott. Az ötödik-nyolcadik osztályos szakkörösök jártak a Ság-hegyen, a Kemenes Vulkánparkban, a Cuha völgyében, a bakonybéli Pannon Csillagdában, a tapolcafői forrásnál, a pápai hulladékudvaron, valamint szennyvíztisztító telepen – tájékoztatott Szücs Gábor igazgató.

Mint mondta, a program három napos táborral ért véget Rábcakapiban, mely során meglátogatták a Hany Istók-, illetve a Kövi benge tanösvényt, kirándultak Fertőrákoson, hajóztak a Fertő tavon, végeztek vízvizsgálatot, növényhatározást, továbbá közös játékokra is jutott idejük. Egyházi iskola lévén minden napot áhítattal kezdtek és zártak a tábor közvetlen szomszédságában álló evangélikus templomban. A program a következő tanévben is folytatódik a Nemzeti Tehetségprogram újabb támogatásával.

Laskovics Márió

Forrás: https://veol.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .