Jó hangulatú közgázos nyitótábor

A Pápai SZC Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiumában már hosszú évek óta hagyomány, hogy augusztus végén a leendő kilencedikeseknek megszervezik a nyitótábort. A kétnapos vidám programon idén több mint 85 diák vett részt.
Somogyi Katalin, a diákönkormányzat munkáját segítő tanár hírportálunk kérdésre elmondta, a tábor elsődleges célja, hogy a tanulók játékos keretek között megismerhessék leendő iskolájukat, tanáraikat, osztályfőnökeiket és új iskolatársaikat, azért, hogy szeptember 1-jén már ne ismeretlenként lépjenek be az intézménybe.
-A diákokat csütörtökön Berta Ildikó igazgató asszony köszöntötte, majd bejárták az iskola épületét, megtekintették az ebédlőt, a tanári szobát, a tornateremet és a titkárságot. A két nap során a tanulók számos játékos, közösségépítő programban vettek részt, amit mindannyian nagyon élveztek. A feladatok között voltak sorversenyek Tóth Ferenc tanár úr közreműködésével, ahol a diákok gyorsaságukat és ügyességüket mérték össze, de métáztak Konczné Recska Henriette tanárnő irányításával és marketinges feladatot oldottak meg Kádi Attiláné Patus Viktória tanárnő segítségével, s ezeket persze mind-mind együtt, közösen, építve a jó osztályközösséget. Az iskolai rendezvényekről, műsorokról, a diákszínpad munkájáról, a kollégiumról Földi Klaudia 10. A osztályos tanuló készített képes élménybeszámolót leendő iskolatársainak.
Balogh Bianka, 11. B osztályos tanuló pedig az énekkar és a tánccsoport tevékenységéről, szerepléseiről, valamint az Erasmus + ESCAPE projektől tartott beszámolót.
A péntek este fénypontja az activity party volt, ahol a leendő osztályfőnököknek kellett rajzolniuk, elmutogatniuk és beszélniük az adott személyéről, történelmi eseményről. Izgalmas programnak bizonyult az, amikor a sötét folyosón kellett különböző elrejtett tárgyakat megkeresni, úgy, hogy közben Jókai Mór szelleme ijesztgette a bátor diákokat. A tábor ideje alatt az elsősök megtanulták a híres közgázos indulót, s mindegyik osztály megírta a saját osztályindulóját is, amit csütörtök este elő is adtak tánccal fűszerezve. Pénteken Léránt Gábor tanár úr vérpezsdítő reggeli tornája után a délelőtt során a közösségi szolgálatról tartott kedvcsináló tájékoztatót az osztályoknak Radványi Éva tanárnő, a közösségi szolgálat iskolai koordinátora, Bárány Vivien 11. A osztályos tanuló prezentációja a közösség szolgálatában eltöltött óráiról pedig még tovább színesítette az előadást.
A statisztika rejtelmeibe is bepillanthattak játékos módon a diákok Tóth Beáta és Kissné Dernóczi Edit tanárnő vezetésével. A kézműves foglalkozáson Glatzné Gyömörei Szilvia tanárnő és Tischler Róbertné segített az ügyeskezű diákoknak különféle díszeket, jelvényeket, könyvjelzőket készíteni.

A tanulók pontokat gyűjtöttek az egyes versenyek során, a legügyesebbek, a 9. A-sok lettek, akik fagyit nyertek a pénteki eredményhirdetéskor – mondta Somogyi Katalin, majd hozzáfűzte, örülnek, hogy a diákok jól érezték magukat, s köszönetét fejezte ki az iskola vezetőségének, akik teljes mértékben támogatták a rendezvényt. A tanárnőtől megtudtuk, a Közgáz egy igazán tanulóbarát intézmény, hiszen a tanárok minden programból kiveszik a részüket, s mindenki nagy lelkesedéssel és odaadással vesz részt a különféle diákrendezvényeken.

A programok lebonyolításában az iskola tanárai és a közösségi szolgálatot teljesítő diákok vettek részt. Az elsősök egyöntetűen azt mondták, hogy jól érezték magukat a táborban, nagyon jó ötlet volt, hogy az iskolakezdés előtt egy kis ízelítőt kaphattak az intézmény életéből. hagyományaiból, összekovácsolódhattak az osztályok, s a tanárokat is egy kicsit megismerhették. A leendő osztályfőnökeik, vagyis, Karnerné Pethő Katalin, Balázs Edina és Tóth Judit nagyon barátságosak és segítőkészek voltak a tábor ideje alatt.

Szórádi Brenda és Kerper Anna a 9. A osztályos tanulók kiemelték, jól érezték magukat a két nap során. Mint mondták, nem is gondolták volna, hogy ennyire jól sikerül a tábor, ám a tanárok mindent megtettek azért, hogy jól érezzék magunkat és jobban megismerkedjenek velük, illetve az iskolatársainkkal. A feladatokat érdekesnek, szórakoztatónak és nagyszerű közösségépítőnek tartották a lányok, ahol mindenki találhatott kedvére valót.

Babos Petra

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .