Táncház középiskolásoknak

Táncház középiskolásoknak

2019-01-23 22:43:11  | cikk: ha  | 

Táncház középiskolásoknak főképe

A Pápai Művelődéstörténeti Társaság tavaly már szervezett egy nagy sikerű táncházat a város középiskolásai számára, akkor a református gimnáziumba várták az érdeklődő diákokat. Ezúttal a Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma adott otthont a programnak. A Társaság célja ezzel a kezdeményezéssel az volt, hogy a pápai középiskolások számára olyan alkalmat teremtsen, mely aktív, értékőrző, jó hangulatú, közös tevékenységgel telik. A táncházak utánozhatatlan hangulatához hozzátartozik az élőzene, az első találkozón a Rigó zenekar húzta a talpalávalót, most pedig a Somló Banda muzsikált. Nem változott viszont a táncház oktatójának személye, hisz ezúttal is Kondics Gergely vezette be az első látásra egyszerűnek tűnő, ám nem feltétlenül könnyű tánclépések világába a diákokat.Kondics Gergely jó humorú, remek táncpedagógus, aki hamar szót ért a fiatalokkalKondics Gergely a református gimnázium táncművészeti képzésének tagozatvezetője. Mint mondta, a táncházmozgalom két nagy irányt követ: az egyik, amikor gyakorlott táncosok számára szerveznek örömprogramot, a másik forma pedig az, amikor kezdők számára hirdetnek meg tanító alkalmakat. Ez utóbbi esetében kötetlen formában, egyéni ritmusban ismerkedhetnek az érdeklődők a néptánccal. Ez a nagyobb városokban népszerűbb, de a Pápai Művelődéstörténeti Társaság kezdeményezéséhez szívesen kapcsolódtak a refis művészetisek, így talán még több hívet szereznek a fiatalok közt is ennek a hagyományos mozgásformának. – Igyekeztem úgy megtervezni az alkalmat, hogy a kezdők számára is megtanulható és élvezhető legyen az anyag. Az első találkozón inkább csak a néptánc alapjaival foglalkoztunk, illetve belekóstoltunk az erdélyi táncokba, most pedig Somogy táncaival foglalkozunk – mondta Kondics Gergely.A táncházban a Somló Banda muzsikáltBerta Ildikó, a Közgáz tagintézmény-vezetője elmondta, nagy örömmel fogadták a lehetőséget, hogy ismét egy városi rendezvénynek adhat otthont az iskola, mely jó alkalmat kínál arra, hogy a középiskolások megismerhessék egymást, kötetlen formában, mégis hasznosan tölthessék el szabadidejüket. A középiskolás táncház folytatódik, a tervek szerint a következő hónapokban minden alkalommal más-más iskola ad majd otthont a néptáncos programnak.

Képek:

kép a galériábankép a galériábankép a galériábankép a galériábankép a galériábankép a galériábankép a galériábankép a galériábankép a galériábankép a galériábankép a galériábankép a galériábankép a galériábankép a galériábankép a galériábankép a galériábankép a galériában

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .