Farsangi koncert a zeneiskolában

Farsangi koncert a zeneiskolában

2019-02-22 20:34:47  | cikk: ha  | 

Farsangi koncert a zeneiskolában főképe


Katicák, pitypangok, kalózok, cicák, boszorkák muzsikáltak a Pápai Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskolában ma délután. Az intézményben immár hagyományos a farsangi koncert, melynek lényege, hogy jelmezben lépnek fel a különböző tanszakok növendékei. Némethné Farkas Nóra csellótanár ötlete volt a rendezvény, ami mára már kiteljesedett, olyannyira, hogy a jelmezes hangszeresek két koncertet adnak, olyan sok a jelentkező a beöltözős muzsikálásra.A pápai kalózok is muzsikáltakAz első koncert műsorvezetői Bunda Valéria és Németh-Vékes Erzsébet voltak, őzikének és cicának öltözve játékosan konferálták a fellépőket. Bunda Valéria elmondta, hogy a farsangi koncert egy kötetlen lehetőség a fellépésre, talán ezért is népszerű a gyerekek körében. Ez a hangverseny a vidámságról szól, a jelmezek színesítik az előadást.Tavaszváró dalok is felcsendültekA farsangi koncerten az léphet fel, aki vállalja a jelmezbe öltözést, s a diákok rendszerint erre az alkalomra tanulnak meg egy-egy darabot. Klasszikus és könnyedebb dallamok, népdalok is szerepeltek a repertoárban. Voltak szólódarabok, de kamaraművek is, valamint a szolfézscsoportok is készültek dalokkal. Aki szeretne belekóstolni a farsangi koncertek hangulatába, jövő pénteken, március 1-jén még megteheti, hisz akkor lesz a második koncert a zeneiskolában.

Képek:

kép a galériábankép a galériábankép a galériábankép a galériábankép a galériábankép a galériábankép a galériábankép a galériábankép a galériábankép a galériábankép a galériábankép a galériábankép a galériábankép a galériábankép a galériábankép a galériában

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .