Dicsérjétek az Urat muzsikával! – Jótékonysági hangverseny a Ferences templomban

Dicsérjétek az Urat muzsikával! – Jótékonysági hangverseny a Ferences templomban

papa-ma.hu
2019-05-21 21:08:36  | cikk: ha  | 

Dicsérjétek az Urat muzsikával! - Jótékonysági hangverseny a Ferences templomban főképe

“Nyitott szívvel a zene világában” – ez volt a mottója annak a jótékonysági hangversenynek, amit Édes Lászlóné szervezett a Ferences templom javára. A jelenlegi formájára 1764-ben építették fel a ferences szerzetesek a Barát utcában álló templomot. Itt korábban is állt épületük, ám abban többször is tűz ütött ki a városban dúló harcok következtében. Ma már nem a tűz az ellensége, hanem a csapadék, hisz a gyönyörű barokk épület számtalanszor beázott. Épp ezért elodázhatatlan volt a tető rekonstrukciója, melyhez ugyan kapott támogatást a Fő téri plébánia, de még nem elegendő a rendelkezésre álló összeg. Ezért Édes Lászlóné, a Nagytemplom kórusának karnagya úgy gondolta, hogy egy jótékonysági hangversennyel járulnak hozzá az adománygyűjtéshez.
Megtelt a Ferences templom az alkalomra
A Ferences templomban tartott koncert előtt Megyesi Ferenc káplán köszönte meg a fellépők és a közönség támogatását. A jótékonysági hangversenyen fellépett a Nagytemplom kórusa Édes Lászlóné karnagy vezényletével, énekkel közreműködött Tompáné Licsauer Melinda és Takács László. Az alkalom hangszeres kísérői, fellépői Tompa Melinda, Mészáros Sándorné, Csatlós Krisztina, Édes Ágnes és Udvardy Miklós voltak. A műsor több évszázadot ölelt fel: szerepeltek a repertoárban többek közt Liszt, Bárdos, Palestrina, Jacobi, Haydn és Marco Frisina szakrális térben szépen csengő énekei.

Képek:

kép a galériábankép a galériábankép a galériábankép a galériábankép a galériábankép a galériábankép a galériábankép a galériábankép a galériában

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .